Parker neemt Velcon Filters over

Parker Hannifin, ’s werelds marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft aangekondigd dat ze een overeenkomst heeft gesloten om het bedrijf Velcon Filters, LLC, van de Sterling Groep LP, over te nemen. Velcon is wereldwijd marktleider in productie van filtratie apparatuur, vervangingselementen voor luchtvaart, industriële brandstof en industriële proces filtratie markten.

Velcon rapporteerde een omzet van $ 115 miljoen over de laatste 12 maanden, eindigend op 31 augustus 2012, en heeft ongeveer 300 medewerkers wereldwijd. Het overgenomen bedrijf zal onderdeel worden van Parker´s Filtratie Groep.

“Deze overname brengt ons in een leidende positie in de luchtvaart en industriële brandstoffiltratie met de merken Velcon en Warner Lewis. Vooral in de markt voor vliegtuigbrandstof is dit een belangrijke stap aangezien hiervoor zeer specialistische kennis en certificeringen is vereist,“ Aldus Peter Popoff, President van de Filtratie Groep.” “Met het tevens overgenomen merk Twin Filter versterken we ook ons aanbod in de proces filtratie markt voor o.a. olie en gas. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden om onze krachten te bundelen en onze oplossingen uit te breiden voor meer klanten, markten en regio´s. “

“Velcon is de leider in de vliegtuigbrandstof filtratie markt met een merk dat synoniem is geworden met de hoogste standaard voor veiligheid in de industrie“ zegt Greg Elliot, Partner bij de Sterling Groep. “ Onder Sterling´s eigendom, heeft Velcon een verscheidenheid van eindmarkten en regio’s gezien en heeft een aanzienlijk groeipotentieel als onderdeel van Parker’s filtratie groep”.

Het hoofdkantoor van Velcon is gevestigd in Colorado Springs, Colorado. Velcon is een niche fabrikant van filtratiesystemen, inclusief huizen en vervangingselementen die aan specifieke eisen voldoen voor vloeistof filtratie processen in een verscheidenheid van nationale en internationale eindmarkten. De luchtvaart divisie van het bedrijf, met de merken Velcon en Warner Lewis, is wereldleider. Voornamelijk als het gaat om brandstof levering, engineering en produceren van producten die vliegtuig brandstof filtreren en reinigen langs de transportketen van raffinaderij tot in het vliegtuig. Door middel van haar Twinfilter merk kan Velcon’s proces divisie, apparatuur verkopen en elementen vervangen voor de olie-, vloeistof en luchtfiltratie markten in Europa, Azië, Noord-Amerika en andere internationale markten. Twin Filter heeft een vestiging in Zaandam waar ongeveer 50 personen werkzaam zijn.

Met een omzet van meer dan 13 miljard dollar in het fiscale jaar 2012, is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker telt ongeveer 60.000 medewerkers in 48 verschillende landen. Voor meer informatie, bezoek onze website www.parker.com/nl en www.ontdekparker.nl