Paul van Maanen nieuwe CEO van Van der Velden Marine Systems

Paul van Maanen, die vorig jaar als Executive Vice President toetrad tot de Corporate Executive Board van Van der Velden Marine Systems, heeft per 1 april de functie van CEO (algemeen directeur) overgenomen van Gerrit Spekman.

Na zijn studie aan de Erasmus Universiteit en de Technische Universiteit in Twente, begon Van Maanen zijn carrière als Area Sales Manager bij Stork (industriële producten en diensten). In 1993 stapte hij over naar Shipyard Peters, waar hij werkte als Vice President en algemeen directeur. Tussen 2000 en 2003 maakte Van Maanen deel uit van de directie van Driessen Aerospace Group als voorzitter van de Galley Division. Hierna werkte hij zeven jaar als algemeen directeur bij GEA Group AG in Berlijn, waar hij verantwoordelijk was voor de International Solutions and Services Business unit.

Sinds zijn aanstelling is Van Maanen al medeverantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering van de gehele Van der Velden groep. “Ik kijk er naar uit om samen met de andere leden van het directieteam de positie van Van der Velden Marine Systems in de maritieme wereld te verstevigen en verder te ontwikkelen”, aldus Van Maanen.

Na meer dan 20 jaar werkzaam te zijn geweest als CEO van Van der Velden Marine Systems, samenwerkend met Edwin van Buren als CTO (technisch directeur), zal Gerrit Spekman zijn carrière voortzetten als lid van de Corporate Executive Board. Zijn ruime kennis en ervaring op het gebied van voortstuwing en manoeuvreerbaarheid blijven beschikbaar voor Van der Velden en Spekman zal vooral een adviserende rol binnen de commerciële afdeling blijven vervullen. Hij kijkt terug op een drukke maar enerverende periode waarin het bedrijf een vooraanstaande positie heeft veroverd binnen de internationale maritieme wereld.

Gerrit Spekman en Edwin van Buren (twee van de eigenaren van Van der Velden Marine Systems) zien de nieuwe situatie vol vertrouwen tegemoet. “Het afgelopen jaar hebben we de kwaliteiten van Paul goed leren kennen. Met hem als CEO aan het roer van Van der Velden, koersen we af op een periode van gestage groei en nieuwe kansen en uitdagingen”.

Meer…