Publieksverkiezingen De Vernufteling en Ingenieur van het Jaar geopend

Dagvandeingenieur1

Vanaf vandaag zijn de publieksverkiezingen voor De Vernufteling en de Ingenieur van het Jaar geopend. Dit betekent dat het publiek op www.dagvandeingenieur.nl zijn stem kan laten gelden. Welk project is volgens het publiek het meest vernuftigst en wie mag de titel ‘Ingenieur van het Jaar’ een jaar lang dragen?

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI en branchevereniging NLingenieurs organiseren op 19 maart 2014 de derde editie van de Dag van de Ingenieur. Op deze dag, die dit jaar plaatsvindt op de High Tech Campus te Eindhoven, worden de winnaars van De Vernufteling en de Ingenieur van het Jaar bekendgemaakt.

Tien projecten maken kans op ‘De Vernufteling’, degene die het meeste vernuft uitstraalt en van economisch en maatschappelijk belang is. Uit de ruim 41 ingezonden projecten, zijn tien zeer interessante genomineerden gekomen. Van varende warmte tot opvouwbare sluisdeuren: de diversiteit is groot. De genomineerden zijn:
– AA Planadvies Greenheart
– Arcadis Pfos sanering
– DGMR Overdruk gebouw Jubi
– DWA Varende warmte
– Flowid Spinning Disk
– Heijmans Smart Highway
– Orca Monobase wind
– RHDHV Betonnen liggerkoppen
– RHDHV Sluisdeur
– TNO Hydrochip

Met de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar wordt zichtbaar gemaakt welke meerwaarde ingenieurs hebben voor de maatschappij en dat een ingenieursstudie een gevarieerd en aantrekkelijk carrièreperspectief biedt. En dat het ingenieursvak gevarieerd is, blijkt wel uit de genomineerden:
– Daan Bruggink – ORGA Architect
– Karianne Lindenhovius – Universitair Medisch Centrum Utrecht
– Mozafar Said – Gemeente Rotterdam

Tot 15 maart kan het publiek via www.dagvandeingenieur.nl stemmen op zijn meest favoriete project en ingenieur. De winnaars worden op 19 maart 2014 bekendgemaakt.

Meer… Dag van de Ingenieur