Race of the Classics heeft Engeland bereikt

Na een heldere startdag afgelopen zondag en een nacht van dikke mist hebben de 21 klassieke schepen van de Race of the Classics de oversteek gehaald. Ipswich in Engeland werd na bijna twee dagen op de Noordzee door de gehele vloot van de Race of the Classics bereikt.

De schepen die bemand worden door studenten van verschillende hogescholen en universiteiten hebben in de nacht van zondag op maandag last gehad van dichte mist. Als gevolg vond er een herstart plaats op maandagochtend, waarna de vloot, aangevoerd door het Marine schip Zijner Majesteit Urania, haar tocht vervolgde naar de haven van Ipswich.

Drie jaar geleden werd voor het laatst de oversteek gemaakt. Aangekomen in Ipswich wordt de overtocht gevierd met een groot gala.

Na een dag in Engeland te verblijven, vaart de vloot woensdag terug naar Nederland. Afhankelijk van de wind wordt Nederland donderdag of vrijdag bereikt. Zaterdag varen alle schepen van Beverwijk naar Amsterdam. Na de laatste mijlen over het IJ eindigt deze spectaculaire week aan de Sumatrakade.