Rail Cargo van Amsterdam naar Milaan in recordtijd van 21 uur

  • buitenland

AmsterdamMilaanHerikRail

Op maandag 3 maart wordt het startsein gegeven voor de nieuwe rail shuttle die de Amsterdamse Havenregio rechtstreeks verbindt met het industriële hart van Noord-Italië. De nieuwe verbinding maakt het mogelijk om goederen in 21 uur van Amsterdam naar Milaan te vervoeren. Initiatiefnemer van de spoorverbinding is Gerard J. van den Herik, eigenaar van Herik Rail.

De start van de rail shuttle gaat in feestelijke ambiance plaatsvinden op het terrein van de Ter Haak Terminal in Amsterdam onder het thema De 21 uur van Amsterdam-Milaan. Oud-minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs zal het officiële startsein geven in het gezelschap van nationale en internationale genodigden uit de wereld van logistiek en transport.

De rail shuttle zal drie keer per week heen en weer gaan rijden naar Milaan. “De nieuwe verbinding biedt kansen voor bedrijven die exporteren naar of importeren uit Italië. Denk aan snijbloemen, vis, groente, vlees en zuivel vanuit Nederland en lederwaren terug vanuit Italië,” aldus Van den Herik.

Duurzaam
De nieuwe rail shuttle past in het streven naar duurzamere oplossingen in de transportsector. Er wordt minder energie verbruikt en de CO2-uitstoot in beduidend lager dan bij het wegtransport. Daarnaast heeft de rail shuttle nog andere voordelen ten opzichte van het wegtransport. Vrachtwagens hebben te maken met files, steeds hogere dieselprijzen, wachttijden bij grenzen en tolheffingen in Duitsland, Italië en Zwitserland. In dat laatste land geldt ook een nachtelijk rijverbod.

Meer…  Herik Rail 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten