VIDEO: Record aantal bezoekers op Offshore Energy 2014

Offshore Energy Human Capital Panel

De 7de editie van Offshore Energy Exhibition & Conference (OECC) gehouden op 28 & 29 oktober, Amsterdam RAI, heeft 13.452 bezoekers met 81 nationaliteiten getrokken. Een groei van 47 % ten opzichte van vorige jaar. OEEC 2014 presenteerde 630 exposanten, een beursvloer van 21.000 m2 en 160 sprekers in 22 conferentie sessies.

Officiële opening
OEEC 2014 werd geopend door keynote speaker Dr. Mana de Lourdes Melgar Palacios,  Undersecretary of Hydrocarbons of Mexico. Ze sprak over de Mexicaanse hervorming van de energiesector en legde de nadruk op het verhogen van de participatie van de particuliere sector door middel van de vrije concurrentie en de mogelijkheden die dit creëert. Samen met Pieter van Oord, CEO van Van Oord en voorzitter van de IRO en Coert van Zijll Langhout, directeur van Navingo B.V., organisator en initiator van OEEC, opende Dr. Melgar het tweedaagse event.

Beurs
De beurs vond plaats in vier hallen. Van de 630 exposanten die hun innovaties, producten en diensten presenteerden voor de offshore olie, gas en energie-industrie, opereerde 124 bedrijven internationaal. Voor twee dagen was Amsterdam een ontmoetingsplaats voor internationale klanten, OEM’s, EPC bedrijven en leveranciers.

Conferentie
De conferentie bood dit jaar meer sprekers, meer onderwerpen en meer sessies. De drie panelbijeenkomsten presenteerden discussies over de industrie brede strategische uitdaging, trends in de financiering en HR uitdaging in de offshore industrie. De acht technische sessies hadden betrekking op diverse onderwerpen, variërend van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied en rondom regelgeving tot ontwikkelingen in golf- en getijdenenergie. De Masterclasses voor young professionals werden goed bezocht en bood een unieke setting voor het uitwisselen van ideeën tussen CEO’s en young professionals.

Offshore WIND
Tijdens de tweede dag van Offshore Energy, vond de Offshore WIND Installation & Maintenance conferentie plaats. Deze vijfde editie ging in op de meest dringende vraagstukken die gepaard gaan met de groei van de windindustrie.

NOS bezoekt Offshore Energy
Een fragment van het bezoek van de NOS aan Offshore Energy

Volgend jaar vind Offshore Energy Exhibition & Conference op 13 & 14 oktober 2015 plaats. De organisatie bedankt al exposanten, bezoekers, sponsoren, partners, sprekers en conferentie bezoekers voor hun vertrouwen en bijdrage aan deze editie.

Meer… Offshore Energy