RH Marine overgenomen door Pon Holdings

Pon Holdings (Pon) maakte op 10 september de overname bekend van RH Marine, een toonaangevende speler op het gebied van elektrische- en automatiseringssystemen in de scheepvaart. Het bedrijf is onder meer actief in sectoren als defensie en jachtbouw en complementair aan Pon-dochter Bakker Sliedrecht. Met de overname versterkt Pon haar huidige positie in de wereldwijde maritieme industrie.

Als onafhankelijke systeemintegrator in de maritieme industrie voorziet RH Marine schepen van elektrische- en automatiseringssystemen. Het bedrijf combineert deze systemen tot een geheel, waardoor schepen en platforms beter kunnen opereren en communiceren.

De dienstverlening van RH Marine is complementair aan die van Pon-dochter Bakker Sliedrecht, dat zich vooral richt op baggeractiviteiten en offshore. Bakker Sliedrecht biedt totaaloplossingen op het gebied van maritieme en industriële elektrotechniek. Het aanbod omvat de volledige levenscyclus van complexe installaties.

Sinds 2015 heeft Pon samen met Parcom Capital een belang in RH Marine Group, waarbinnen RH Marine zelfstandig opereert. De eigendomsverhoudingen van de overige activiteiten van RH Marine Group blijven onveranderd.

Related news

List of related news articles