Rijkswaterstaat houdt open huis

Rijkswaterstaat (RWS) opent zaterdag 17 september door het hele land zijn deuren. Bijna vijftig projecten en objecten zijn dan gratis te bezoeken. Bovendien zijn veel plekken die anders niet toegankelijk zijn voor publiek, deze dag geopend. Kijken in de pijlers van een brug, het beklimmen van de vuurtoren op Texel of een bezoek brengen aan een verkeerscentrale, het behoort voor één keer allemaal tot de mogelijkheden.

RWS wil met de open dag laten zien waar ze aan werken en wat het werken bij RWS betekent. Medewerkers van de uitvoeringsorganisatie van Verkeer en Waterstaat tonen op 17 september het dagelijks werk er aan toe gaat en geven uitleg over hun werk. Ook zijn er rondleidingen en is het bijvoorbeeld mogelijk om over de schouders van een sluismeester mee te kijken. Voor kinderen is er tijdens de open dag ook van alles te doen.

Voor een aantal excursies is van tevoren aanmelden verplicht. Dit kan via de gratis landelijke informatielijn 0800-8002 of op de site van RWS. Hier is tevens meer informatie te vinden over de evenementen per regio.

Bron: Min V&W, 11-08-2005;