Rondje IJburg

Op zondag 2 september 2007 organiseert Watersport Vereniging IJburg voor de tweede maal een Rondje IJburg, een wedstrijd/toertocht voor jong en oud rondom het nieuwe Amsterdamse eiland. Na een succesvolle eerste editie in 2006 wil de organisatie het aantal deelnemers van toen verdubbelen naar minstens vijftig. Ook dit jaar wordt weer een spectaculaire start verwacht, omdat alle deelnemers – zoals in Le Mans – vanaf de startstreep naar hun vaartuigen moeten rennen. Naast een prijs voor de snelste tijd wordt ook de deelnemer met het meest innovatieve dan wel creatieve vaartuig beloond met een prachtige prijs.

Rondje IJburg is een bijzondere, vrolijke, avontuurlijke en eenvoudige expeditie; iedereen mag meedoen met welk vaartuig dan ook, zolang het maar geen motor heeft. Voor zeilers maar ook kanoërs, roeiers, waterfietsers en andere dobberaars biedt Rondje IJburg een uitgelezen kans om kennis te maken met deze prachtige nieuwe Amsterdamse wijk in het water.

De wedstrijd begint zondag 2 september om 13 uur Start en finish zijn bij de Strandtent Blijburg, te vinden aan het eind van het Haveneiland. Inschrijven (individueel of als team) op de dag zelf tussen 10.00 en 12.00 uur op het strand bij de start.

Bron: Watersport Vereniging IJburg, 27-08-2007;