Rotterdam beste containerhaven

CI award

Baanbrekende aanpak in containerlogistiek levert Rotterdam eervolle titel op

De haven van Rotterdam is uitgeroepen tot ‘Port of the Year’ tijdens de jaarlijkse ‘Containerisation International Awards’ in Londen. De deskundige jury prijst de Rotterdamse haven voor het aanzienlijke investeringsprogramma in Europa ’s toonaangevende logistieke hub en industriële complex. De jury looft ook de aandacht voor duurzaamheid met de modal shift doelstellingen en logistieke projecten als InlandLinks en Nextlogic die hier aan bijdragen.

Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam: “Ik ben trots dat we deze award hebben gewonnen en zie dit als erkenning voor onze inspanningen. Als Rotterdamse haven zijn we continu bezig met investeren en innoveren. Dit doen we niet alleen, maar in samenwerking met zoveel mogelijk marktpartijen. Alleen zo kunnen wij de onze haven continu verbeteren en onze ambitie nastreven om de meest efficiënte, veilige en duurzame haven ter wereld te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk de ontwikkeling van Maasvlakte 2. Hiermee investeren we in de toekomst en spelen we niet alleen in op de toenemende volumes van containerschepen, maar zetten we ook stappen in het optimaliseren van de logistieke keten. Tegelijkertijd stellen wij onze klanten in staat schaalvoordelen te behalen. Dat is de intentie van samenwerkingsverbanden , zoals P3, waarvan op korte of langere tijd ook onze totale overslag profiteert. Door vandaag grensverleggend te opereren, blijft de Rotterdamse haven ook komende jaren voorop lopen in Europa.”

Toenemend volume
Volgens het World Economic Forum had Rotterdam zowel in 2012 als in 2013 de beste haveninfrastructuur ter wereld. In de periode 2008-2015 wordt gezamenlijk ruim 11 miljard euro in de Rotterdamse haven geïnvesteerd door bedrijven, waarvan 1,2 miljard in containerterminals. Hiermee speelt Rotterdam in op het toenemende aantal grote schepen van 13.000 – 18.000 TEU, een inzet die zich nu al laat zien in de keuze van P3 om al hun grootste schepen naar Rotterdam te sturen. De verwachting is dat het wanneer de eerste containerterminals op Maasvlakte 2 operationeel zijn, het volume in de Rotterdamse haven verder zal toenemen. Ben Vree, Europees CEO bij APM Terminals: “De frequentie van het aantal containerschepen dat Rotterdam aandoet, zal komend jaar wellicht dalen, maar het volume blijft onverminderd stijgen. In combinatie met de state of the art infrastructuur, grotere efficiëntie in de afhandeling van schepen en lading, zie ik alleen maar kansen voor de toekomst in Rotterdam. De Rotterdamse haven lijkt mij daarom ook de terechte winnaar.”

Meer…  Port of  Rotterdam