Royal Bodewes gaat 3e schip bouwen voor Scotline Marine Holdings

Scotline Marine Holdings Ltd heeft een 3e schip bestelt bij Royal Bodewes Shipyard. Het nieuwbouwnummer 750 met Zweedse / Finse ijsklasse 1A krijgt de naam ‘Scot Ranger’. Naar verwachting gaat de bouw van het schip begin 2020 starten.

Scott Explorer Foto Royal Bodewes
Scott Explorer Foto Royal Bodewes

In november 2018 is de ‘Scot Carrier’ opgeleverd en in februari 2019 is de bouw van het tweede schip ‘Scot Explorer’ begonnen. Te zien op de foto op de gloednieuwe productiefaciliteiten Royal Bodewes Shipyard-site in Hoogezand. Het schip gaat naar verwachting in oktober 2019 te water en wordt daarna opgeleverd.

De Scot Explorer, een type Bodewes Trader van 4800 dwt, met Zweedse / Finse ijsklasse 1B heeft een gesloten brugvleugel met een bewezen economische Caterpillar / Mak 6M25C hoofdmotor.

Scotline vervoerde in 1997 de eerste boomstammen van Iverness naar Bremen. Zij zijn op dit moment een van de grootste vervoerders van naaldhout naar het Verenigd Koninkrijk.

De succesvolle samenwerking tussen Scotline Marine Holdings Ltd en Royal Bodewes resulteerde in een derde zusterschip maar dan met Zweedse / Finse ijsklasse 1A.

Related news

List of related news articles