Royal HaskoningDHV gaat 31 bruggen en sluizen aanpassen

Waternet heeft Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV de opdracht gegund voor het reviseren van 31 beweegbare bruggen en sluizen in Amsterdam, met als doel deze vanuit één locatie te bedienen.

Door deze verbeteringen en het inzetten van de nieuwste technieken voor de aansturing van de bruggen en sluizen, wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorstroming van het verkeer en de scheepvaart in Amsterdam. Royal HaskoningDHV is onder andere verantwoordelijk voor het maken van de (elektrotechnische) ontwerpen en het opstellen van de contracten voor de uitvoering van de revisiewerkzaamheden.

Veilig, efficiënt en minimaal belastend
Royal HaskoningDHV werkt tot voorjaar 2018 aan het project. De opdracht is gegund op basis van de hoge kwaliteit van aanpak en de uitgebreide inspectie en renovatie expertise voor beweegbare kunstwerken. Royal HaskoningDHV heeft ruime ervaring met dergelijke grootschalige projecten en haar adviseurs zijn bekend met zowel de omgeving, de klant als met de bouwers.
Royal HaskoningDHV onderzoekt, analyseert en ontwerpt overal ter wereld infrastructuur om een veilig, efficiënt en minimaal belastend vervoer van mensen en goederen te realiseren. De adviseurs maken gebruik van de uitgebreide ervaringen, nieuwste inzichten en geavanceerde technologieën.