Rubis Terminal verdubbelt capaciteit

Rubis Terminal breidt haar terminal in Rotterdam uit. Eind vorig jaar ging de eerste paal de grond in en na afronding van de civiele werkzaamheden worden de eerste veertien tanks de komende dagen ‘bezorgd’. Dat gebeurt uiteraard over water: vanuit Antwerpen en Noord-Nederland vaart vervoerder Mammoet de komende dagen de veertien tanks naar Rubis Terminal.

De bouw, op een gedeelte van het naastgelegen voormalige Evonik-terrein, is in meerdere fases opgedeeld. De eerste fase bestaat uit zes tanks van 4.000m³, twee tanks van 1.200m³ en zes van 1.500m³. In totaal dus veertien (speciality) chemietanks met een totale inhoud van 35.400 m³, een mix van stainless steel en mild steel tanks.

Alle vervoersmodaliteiten
De tanks kunnen worden aangesloten op alle vervoersmodaliteiten. Daarnaast houdt de uitbereiding ook in dat er een extra spoor wordt aangelegd, er extra trucklaadstations komen en dat de huidige steigercapaciteit wordt uitgebreid.

‘Bewuste stap’
,,Een uitbreiding in deze tijd is een bewuste stap. Het geeft ons de mogelijkheid onze dienstverlening aan onze (toekomstige) klanten te verbreden door het aanbieden van een grotere variëteit aan tankgroottes,’’ zegt Paul van Herrewegen, General Manager van Rubis Terminal Rotterdam.

,,Een hele mooie mijlpaal voor Rubis en daarmee voor de Rotterdamse haven,’’ aldus Roland van Assche, Manager Massagoed & Scheepvaart van het Havenbedrijf Rotterdam. ,,De ambitieuze plannen van Rubis sluiten naadloos aan bij onze strategie om Europa’s grootste chemische hub te blijven.’’

De eerste fase is gereed in oktober 2016. In totaal bestaat de uitbreiding uit 45 tanks met een totale capaciteit van bijna 150.000 m³, waarmee een totale investering van Euro 120 miljoen is gemoeid. Dit betekent een verdubbeling van de totale opslagcapaciteit van Rubis Terminal. Deze komt straks uit op 330.000m³.

Meer… Rubis Terminal 

Related news

List of related news articles