SBM gaat drijvende systemen leveren voor pilot windmolenpark

SBM Offshore gaat drijvende systemen leveren voor een pilot project van een drijvend windmolenpark in Frankrijk. De Franse regering heeft in november het pilot project van EDF Energies Nouvelles (EDF EN) geselecteerd voor het ontwikkelen, bouwen en installeren van het experimenteel drijvende windmolenpark voor de kust van Marseille. 

EDF EN heeft SBM Offshore gekozen voor het leveren van 3 SBM Offshore’s drijvende systemen voor wind turbines op zee, als het project de financiering rond krijgt. Voor het ontwikkelen van de systemen heeft SBM Offshore bij het MARIN testen uitgevoerd. Sinds 10 jaar investeert SBM Offshore in het ontwikkelen van offshore technologie voor duurzame energie.

Ontwikkelen van drijvende windparken
SBM Offshore heeft nauw samengewerkt met het Franse onderzoeksinstituut IFP Energies Nouvelles (IFPEN), een onderzoeksinstituut op het domein van wind, om het drijvende systeem voor wind turbines en zijn technische mogelijkheden verder te ontwikkelen. Deze samenwerking leidde tot de ontwikkeling van de beste oplossing voor de technische en economische uitdagingen die het ontwikkelen van drijvende windparken met zich meebrengt.

SBM Offshore heeft in de afgelopen 60 jaar meer dan 100 turret and mooring systemen geleverd op verschillende locaties over de hele wereld.