Seafox 5 gestart met bouw Merkur windpark vanuit Eemshaven

Het jack-up installatieschip Seafox 5 is dinsdagmiddag rond 15 uur aangekomen in de Eemshaven, zo meldt Eemshavenonline.nl. Het schip gaat 66 GE Renewable Energy Haliade windturbines voor het Merkur windpark installeren. Het park krijgt een totale capaciteit van 400 MW. 

De Seafox 5 wordt ingezet voor het installeren van de torendelen van de windturbines, de gondels en de bladen. De planning is dat deze installatie zo’n zes maanden gaat duren.

Seafox 5 is voor aankomst bij Damen Verolme in de Botlek (Rotterdam) geweest voor enige onderhoud en verschillende testen. Het schip heeft zichzelf op haar vier poten gezet om windturbine onderdelen vanaf het terrein van Orange Blue Terminal aan boord te laden.

Het jack-up installatieschip Sea Challenger is op dit moment bezig met het plaatsen van de transition pieces. Boven op de transition pieces komen de windturbines die de Seafox 5 gaat installeren.

Seafox 5 is 115,21 meter lang  en 49,98 meter breed met een diepgang van 9,5 meter. Het schip vaart onder de vlag van Engeland en is gebouwd in 2012.