SeaMar sluit vessel management contract met Acta Marine

Het operationele management van het nog in aanbouw zijnde vlaggenschip Acta Orion van Acta Marine uit Den Helder zal worden uitgevoerd door de eveneens in Den Helder gevestigde scheepsmanager SeaMar Services. Hiervoor hebben beide partijen een meerjarige overeenkomst ondertekend.

De Acta Orion, een 108 meter lang en 16 meter breed zogeheten Wind Farm Support Vessel, wordt in september 2015 opgeleverd door CIG Shipbuilding. Het wordt het grootste schip uit de vloot van Acta Marine. Na de oplevering zal het voor Van Oord worden ingezet bij de aanleg van het Gemini windturbinepark, 85 kilometer voor de kust van de provincie Groningen. De Acta Orion kan accommodatie bieden aan maximaal 75 personen.

Directeur en oprichter van SeaMar, Leo Balkema: “Acta Marine heeft alle zaken die voor de dagelijkse operaties van het vaartuig nodig zijn bij ons uitbesteed. Dit betreft zowel de technische ondersteuning als logistieke, inkoop en personele zaken.” Het vessel management contract levert zoveel extra werk op dat SeaMar haar kantoor in Den Helder heeft uitgebreid en drie extra mensen zal gaan aannemen.

SeaMar Services is naast scheepsagent ook heel succesvol in het managen van vaartuigen. En dan niet alleen voor schepen uit de eigen vloot, waaronder de multifunctionele duikvaartuigen Deep Helder en Seamar Splendid, maar ook voor schepen van andere reders. Leo Balkema vervolgt: “Ik ben heel blij dat men in de offshoresector zoveel vertrouwen heeft in onze ship management activiteiten. Wij doen dit werk nu al voor diverse schepen.”

Acta Marine is vanuit Den Helder als onafhankelijk maritiem dienstverlener wereldwijd actief met een vloot van ruim 40 werkschepen.

SeaMar Services is een zusterbedrijf van SeaMar Shipping. Eerstgenoemd bedrijf verzorgt als agent een breed pakket van diensten voor de offshore- en scheepvaartsector, terwijl SeaMar Shipping als reder voor offshorevaartuigen fungeert.

Meer… SeaMar en Acta Marine