SeaZip Offshore Service tekent contract voor twee nieuwe Offshore service schepen

  • binnenland

SeaZip-Orders-Two-More-Damen-Twin-Axe-Catamarans

Op dinsdag 23 september 2014 hebben Damen Shipyards en SeaZip Offshore Service hun samenwerking versterkt bij het tekenen van het contract voor twee nieuwe Offshore service schepen. De twee schepen, SeaZip 3 en SeaZip 4, zullen worden ingezet bij de aanleg van grootschalige windmolenparken op de Noordzee.

De nieuwe bestelling volgt op de levering van twee in december 2012 geleverde ‘FCS 2610 Twin Axe Bow’ schepen. Begin 2014 is de rederijgroep erin geslaagd voor haar offshore service schepen SeaZip 1 en SeaZip 2 rendabele, langlopende charterovereenkomsten af te sluiten. Beide schepen draaien intussen op volle toeren mee bij de aanleg van grootschalige windmolenparken op de Noordzee. Vervolgcontracten zijn te voorzien.

Jan Reier Arends, directielid van SeaZip Offshore Service: ‘De schepen zijn uitstekend geschikt voor passagiers- en ladingtransport ter ondersteuning van aanleg en onderhoud van windmolenparken op zee.’ ‘Dat SeaZip 1 en SeaZip 2 voor 12 achtereenvolgende maanden zijn vercharterd geeft aan hoe tevreden onze klantrelaties zijn’. ‘Het ontwerp van de twee nieuwe schepen zal op een aantal punten nog beter zijn.’ legt de heer Arends uit.

Hoewel het basisontwerp hetzelfde is als SeaZip 1 en SeaZip 2, zijn er een aantal innovatieve verbeterpunten doorgevoerd op de al succesvolle ‘FCS 2610 Twin Axe Bow’ formule. ‘We hebben een aantal belangrijke innovaties doorgevoerd op de twee nieuw te leveren schepen’, informeert Damen Sales Manager Roel van Eijle. ‘Vooral op het bovenwaterschip en in de accommodatie voor de passagiers’. Beide schepen zullen worden gebouwd bij Damen Shipyards Singapore en in maart 2015 geleverd worden aan SeaZip Offshore service, een zusterbedrijf van rederijgroep JR Shipping.

Met de ‘FCS 2610 Twin Axe Bow’ heeft Damen een nieuwe standaard gezet in de markt voor offshore service schepen. SeaZip 3 en SeaZip 4 zullen zich richting potentiële charteraars onderscheiden door; meer comfort, ook tijdens onstuimige omstandigheden; behoud van hoge vaarsnelheid in ruige zeegang en hoge brandstofefficiency.

Meer… SeaZip 

Related news

List of related news articles