Shell kiest Parker Hannifin als leverancier van instrumentatie producten

De Enterprise Framework Agreement die is afgesloten met Shell betreft levering van manifolds, ventielen, instrumentatie fittingen en gerelateerde producten

Parker Hannifin, wereld marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft een Enterprise Framework Agreement (EFA) gesloten met Shell. Parker wordt de exclusieve leverancier van instrumentatie ventielen, manifolds, fittingen, leidingwerk en aanverwante producten. Onder de voorwaarden van Shell’s EFA, die in eerste instantie is afgesloten voor een periode van vijf jaar, zal Parker Hannifin Shell wereldwijd gaan beleveren met een zeer brede range van instrumentatie producten.

“We zijn zeer verheugd dat we dit contract met één van de grootste spelers in de olie en gas industrie hebben binnengehaald,” aldus Ian Huggins, General Manager van de Instrumentatie divisie van Parker. “We zijn ervan overtuigd dat onze productiefaciliteiten in drie continenten en onze verkoopkantoren wereldwijd in staat zijn om deze enorme uitdaging succesvol in te vullen. We kijken ook uit naar de nauwe samenwerking met Shell op het gebied van engineering, zodat we ons productenpakket nog beter kunnen afstemmen op de zeer kritische applicaties van Shell.”

“Dit contract markeert voor ons ook de start van een lange periode waarin de instrumentatie technologie een vlucht zal nemen,” voegt Sheldon Banks, sales en marketing manager van de Instrumentatie divisie, toe. “Deze samenwerking tussen twee grote spelers in hun marktgebied zal zonder twijfel gaan zorgen voor nieuwe standaarden op het gebied van prestatie, veiligheid en kostenreductie”.

“Voor de Nederlandse markt en Parker Nederland in het bijzonder is dit contract een bijzondere mijlpaal”, aldus Frank Wiertz, sales manager Process van Parker in Nederland. “Onze contacten met Shell werden de afgelopen jaren steeds beter en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze overeenkomst. Sinds enkele jaren werken we met dedicated marktteams die heel specifiek het Parker aanbod van producten en diensten vertalen naar de markt. Dit contract in de olie en gas markt is een belangrijk resultaat van deze strategie verandering.

Gedurende de laatste tien jaar heeft Parker enorm geïnvesteerd in de instrumentatie technologie en heeft grote stappen voorwaarts gemaakt op het gebied van veiligheid, snelheid van installatie, onderhoud, het voorkomen van corrosie en het verlagen van CO2 emissies. Meer specifiek zorgt het Parker product programma voor een drastische verlaging van het aantal lekpunten in een leidingsysteem en een sterke verbetering van de ergonomie voor instrumentatie- en onderhoudsingenieurs. De Parker strategie van ‘sneller, slimmer, schoner en veiliger’ dragen bij aan de doelstelling om marktleider te worden in de proces en instrumentatie markt.

Behalve in de olie en gas markt is Parker ook actief in de markt voor (petro)chemie, waterbehandeling, (bio)pharmacie, semiconductor, energie en analyse apparatuur met een compleet pakket aan hoge kwaliteit, proceskritische en ‘ultra-high purity’ producten.

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker heeft 60.000 medewerkers in 50 verschillende landen. Voor meer informatie, bezoek de websites www.parker.com/nl, www.ontdekparker.nl en www.parkerstore.nl.