Shell Nederland krijgt eerste vrouw aan de top

De eerste vrouwelijke president-directeur bij Shell Nederland is een feit. Op 1 januari wordt Marjan van Loon de nieuwe topvrouw van de Nederlandse tak van het olie- en gasconcern. 

Sinds 2009 bekleedt Van Loon de functie van Vice President LNG & Gas Processing. In die hoedanigheid is ze verantwoordelijk voor alle technische aspecten van de ontwikkelingen van LNG binnen Shell, inclusief new business development, design, innovatie, floating LNG (Prelude) en LNG als een transport brandstof.

In de 26 jaar die Van Loon (49) voor Shell werkt, heeft ze diverse posities bekleed. In 1989 begon ze als chemisch technoloog op het Shell hoofdkantoor in Den Haag. Daarna was ze werkzaam op Shell Pernis, om vanaf 1997 in Australië en Maleisië management posities te bekleden. In 2007 keerde Van Loon terug naar Nederland om Global Manager LNG & Gas Processing te worden.

Chief Executive Officer (CEO) van Royal Dutch Shell plc, Ben van Beurden zegt: “Marjan brengt een schat aan ervaring en expertise mee om deze belangrijke positie in te vullen. Ze is een betrokken en coachend leider, die in competitieve en uitdagende situaties koers weet te houden. Marjan is een bijzonder energieke collega, een uitstekend communicator en bruggenbouwer.”

“Ik ben trots en vereerd met deze benoeming. Nederland is een belangrijk land voor Shell; ons hoofdkantoor staat in Den Haag en we zijn hier een van de grootste werkgevers. Daarnaast investeren we veel in Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie. Ik zie er naar uit om in deze rol mijn bijdrage te leveren aan de boeiende uitdagingen in energie, innovatie en techniek, en om onze goede relaties met klanten en partners verder uit te bouwen,” stelt Van Loon.

Marjan’s voorganger Dick Benschop, die de functie van president-directeur sinds 2011 vervult, is per 1 januari 2016 benoemd tot Vice President Joint Ventures Excellence voor Shell International. Van Beurden: “Ik wens hen beiden alle succes in deze belangrijke posities voor Shell.”

Van Loon studeerde in 1989 af aan de TU Eindhoven als scheikundig technoloog.

Meer… Shell