Shipathon: de Hackathon voor maritiem talent

‘Shake the ship’ tijdens de Shipathon in Amsterdam, de enige maritieme hackathon voor game changers in de scheepsbouw- en scheepvaartindustrie. Op 9 en 10 november 2018 gaan 120 studenten en young professionals er 18 uur en 52 minuten vol tegenaan om met oplossingen en slimme toepassingen te komen voor drie uitdagingen. Een zee(mijl) van tijd om zeevarende schepen slimmer te maken.

Tijdens de Shipathon gaan studenten en young professionals aan de slag met drie uitdagingen, gericht op het slimmer maken van zeevarende schepen.

Na de aftrap op vrijdag 9 november wordt een team-up game gespeeld. Zo vormen zich multidisciplinaire teams met de juiste groepsdynamiek. Deze teams krijgen 18 uur en 52 minuten – een zeemijl, maar dan in tijd – om aan het werk te gaan. Elk team, van maximaal vijf personen, gaat aan de slag met één van de drie uitdagingen onder leiding van een ervaren professional. Op zaterdagmorgen pitchen de verschillende teams hun oplossing voor een maritieme jury.

De toelatingseisen voor de Shipathon zijn: 18-35 jaar en het talent om out of the box te denken.

De Shipathon vindt plaats in Undercurrent óp het IJ, vlakbij de voormalige NDSM-werf in Amsterdam.

Kandidaten kunnen zich voor maandag 22 oktober online in via dit registratieformulier. Of ga voor meer informatie naar www.shipathon.nl.

Wie organiseren dit?
Dit unieke evenement is een initiatief van Netherlands Maritime Technology (NMT) en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), met ondersteuning van de HackathonFactory. Andere partijen die dit evenement steunen, zijn het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (gouden sponsor), Bosch Rexroth, Damen Shipyards Group, Feadship, Royal IHC, Wärtsilä, (zilveren sponsors) plus Alewijnse Marine, KRANENDONK Smart Robotics en de Port of Amsterdam (bronzen sponsors).