Sif gaat fundaties bouwen voor windpark in Japan

Kajima Corporation en Sif Holding hebben een contract getekend voor de levering van 33 monopiles en 33 transitiestukken (25 KTon-staal) voor het Akita-Noshiro-windpark van 140 MW in Japan. Het contract omvat de productie van de monopiles en transitiestukken, opslag in de MV2-faciliteit van Sif en de oplevering aan de diepzeekade in 2020.

Het windpark Akita-Noshiro ligt in de districten Akita en Noshiro in de kustzone van de prefectuur Akita. Het project wordt door Kajima Corporation worden gerealiseerd als EPCI-aannemer.

Fred van Beers, CEO van Sif Holding: “Bij Sif zijn we trots en dankbaar dat Kajima Corporation hun vertrouwen in Sif heeft gesteld voor de levering van de monopiles van deze eerste belangrijke OSW-boerderij. Bij Sif beschouwen we dit als een belangrijke mijlpaal en een bevestiging dat 5 jaar investeren in het opbouwen van sterke zakelijke relaties in de zich ontwikkelende Japanse OSW-markt zijn vruchten heeft afgeworpen. De Japanse OSW-markt heeft veel potentieel op middellange tot lange termijn en Sif streeft ernaar bij te dragen aan de succesvolle ontwikkeling van deze groeiende markt ”

Dit project stond al in het orderboek van Sif als een project onder exclusieve onderhandelingen, maar is nu opgenomen als een vast contract. Het orderboek van Sif voor 2020 heeft nu ongeveer 175 Kton aan vaste projecten.