Sleuteloverdracht nieuw bemanningsverblijf

KNRM Hansweert gaat verhuizen. Na een lange weg krijgen we een eigen bemanningsverblijf.

Na jaren te gast te zijn geweest in het sluisgebouw bovenop de sluizen te Hansweert, krijgen we nu een eigen bemanningsverblijf.

Vandaag bracht de Raad van Toezicht (RvT) een bezoek aan drie stations in ‘de Zuid’, te weten Hansweert, Cadzand en Breskens. Na een bijeenkomst in Terneuzen bracht de RvT een bezoek aan station Hansweert en daar wachtte een mooie gebeurtenis.

Johan Jacobs, hoofdingenieur directeur van Rijkswaterstaat Zee & Delta, stond gereed om de sleutel van ‘Het schip’ te overhandigen aan de voorzitter van de RvT, de heer van Duyvendijk. Deze gaf de sleutel direct door aan de voorzitter van onze plaatselijke commissie, Jan Huisman. Dit resulteerde in grote blijdschap onder de bemanning.

Na een lange weg is het dan eindelijk gelukt om een overeenkomst te sluiten voor gebruik van een deel van dit pand als bemanningsverblijf voor KNRM station Hansweert. We kunnen nu gaan bouwen aan een ‘thuis’ waar je na acties en na oefeningen even bij elkaar kan komen.

Voordat het pand aan de Kanaalweg nr. 10 in gebruik kan worden genomen moet er nog wel flink geklust worden. Daar gaan we nu dus hard mee aan de slag.

Meer… KNRM