Spaans ingenieursbureau betreedt Nederlandse maritieme markt

Het Spaanse ingenieursbureau Sea Master Consulting & Engineering heeft een vestiging in Nederland geopend. Onder de naam Sea Master Holland (SMH) wil het bedrijf langdurige relaties opbouwen op de Nederlandse maritieme markt.

Sea Master is een design en engineeringsbureau en telt zo’n 60 naval architects en engineers. Het bedrijf richt zich in de maritieme sector op complexe projecten in scheepsontwerp, onder meer op het gebied van offshore, ferries, dredging, heavy lift en transport en jachtbouw. SMH kan multidisciplinaire oplossing in z’n geheel uitvoeren.

Erik Duivenvoorde is aangesteld als hoofd engineering van SMH. Duivenvoorde heeft een lange staat van dienst als project engineer en hoofd engineering in de Nederlandse scheepsbouw. Volgens Duivenvoorde is er ruimte in Nederland voor een nieuwe speler. SMH was vroeger onderdeel van een scheepswerf en daardoor veel kennis en ervaring opgedaan in gehele proces – van basic design tot bouwbegeleiding. Naast de engineers van SMH komen er ook Nederlandse engineers te werken.