Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Spliethoff Group voorziet gehele vloot van scrubbers

Eind juni is het schip mv Floragracht van Spliethoff uitgerust met gasreiningssystemen (scrubbers). In de komende jaren worden nog eens 30 schepen van Spliethoff uitgerust met scrubbers. Met deze aanpassingen laat de rederij zien dat zij zich inzetten voor een schonere scheepvaart. Hiermee is de rederij meteen voorbereid op de nieuwe zwavelnorm van 0,5 procent die vanaf 2020 geldt.

In 2012 begon dochteronderneming Transfennica al met het uitrusten van hun schepen. In 2014 volgden ook schepen van Spliethoff zelf. Mv Floragracht is het 24e schip van Spliethoff die is uitgerust met scrubbers. De komende jaren worden er ook scrubbers geïnstalleerd op nog dertig schepen van Spliethoff, BigLift Shipping en Sevenstar Yacht Transport.

“Dankzij de scrubbers en met de steun van onze klanten zal Spliethoff Group enerzijds de impact van scheepvaart op het milieu verlagen en anderzijds op een kostenefficiënte manier omgaan met de kostenstijging veroorzaakt door de strengere zwavelvoorschriften”, zegt Arne Hubregtsem technisch directeur bij Spliethoff Group. “Als lid van de Trident Alliance, een samenwerking van reders en operators die zwaveluitstoot beperken en zich hardmaken voor een strikte controle van de nieuwe emissienormen, hopen we dat ook de overheden zich meer gaan inzetten door de zwavelregels te handhaven.”