Stad Amsterdam Boek

Dit is het verbluffende visuele verhaal over de tall ship Stad Amsterdam, waarin het echte avontuur van het zeilen op de zeven zeeën aan boord van een drie-mast klipper wordt verteld. Met meer dan tweehonderd prachtige foto’s van de bekroonde fotograaf Anthony Smith en voormalig kwartiermeester Bart Huijs, biedt dit grootformaat boek een uniek inzicht in één van de mooiste zeilschepen in de wereld.

Het maken van dit boek was een liefdeswerk voor de beide auteurs. Dit boek is het product van meer dan vier jaar gecombineerd zeilen en fotograferen aan boord van de Stad Amsterdam, evenals tal van bezoeken aan het schip in de haven en droogdok tijdens een periode van zes jaar. De auteurs hebben meer dan vijftigduizend nautische mijlen gezeild aan boord van de Stad Amsterdam en zij deelden vele ongelooflijke momenten met zowel het schip als haar bemanning.

Lancering tijdens Sail-in:
Op 19 Augustus zal aan boord van de Stad Amsterdam de eerste exemplaren overhandigt worden aan Zijne Hoogheid Prins Maurits van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven, Frits Goldsmeding (oprichter van Randstad uitzendbureau) en Eberhard van der Laan (Burgemeester van Amsterdam). Dit tijdens de Sail-in parade waarbij de Stad Amsterdam als het vlaggenschip van de gemeente Amsterdam de indrukwekkende Tall Ships vloot mag aanvoeren. Op 19 Augustus zal het boek vrijgegeven worden en in alle boekhandels en online te koop zijn.

Beagle, in het kielzoch van Darwin:
De Stad Amsterdam werd populair op Nederlandse en Belgische televisie in 2009-2010 toen de clipper een rond de wereld reis ondernam voor de VPRO / Canvas serie de Beagle, in het kielzog van Darwin. Het schip vertrok op een reis rond de wereld net zoals de beroemde reis van HMS Beagle (1831-1836), waarbij de jonge Charles Darwin vele belangrijke ontdekkingen deed en de basis legde voor de evolutie theorie door natuurlijke selectie. Beide auteurs van het boek hebben gewerkt aan boord tijdens deze reis en veel van hun beelden en tekst komen voort uit deze spannende periode.

Waarom dit boek:
Anthony en Bart hebben elkaar ontmoet aan boord van de Stad Amsterdam tijdens de Beagle reis waarbij ze de hele wereld zijn overgezeild. Tijdens de reis zijn zij goede vrienden geworden en hebben samen in Amsterdam gewoond. Twee en een half jaar geleden kwam het idee om een boek te maken over de clipper, dit nadat ze altijd na de zoveelste keer alle foto’s bekeken, verhalen en ervaringen besproken. Ze wisten op dat moment dat ze eigenlijk alles hadden op een uniek koffietafel boek te maken, met al hun foto’s, verhalen, dagboeken en ervaringen. Dit idee werd pas echt weer ander half jaar geleden opgepakt en echt werk van gemaakt. Januari dit jaar is alles in een stroomversnelling geraakt. Het idee werd omarmd door de Stad Amsterdam,
gemeente Amsterdam en Randstad zelf.

Anthony en Bart hebben alles zelf uit eigen beheer gedaan. Uit meer dan 10.000 foto’s zijn de beste gekozen. Het unieke aan dit boek is dat het gemaakt is uit liefde voor het schip, zeilen, natuur en de wereld en niet uit een commercieel oogpunt. Ze hebben jaren lang gewerkt aan boord. De foto’s en verhalen zijn over de gehele wereld gemaakt en zijn uniek. Het geeft een uniek inzicht in het leven aan boord van de Stad Amsterdam. “De Stad Amsterdam is een belangrijk onderdeel van onze beide levens geworden en wij hopen de schoonheid en de opwinding van dit geweldige schip met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen!”

https://stadamsterdambook.smithandhuijs.com/ 

Related news

List of related news articles