STC-Group opent tankerpracticum in Brielle

 

STC-Group opening

Onder grote belangstelling van bedrijfsleven en MBO’ers Procesindustrie is afgelopen vrijdag in Brielle het nieuwe Tankerpracticum van de STC-Group geopend. In het Tankerpracticum kunnen (potentiële) bemanningsleden van tankers en medewerkers van tankterminals onder veilige omstandigheden oefenen met het laden en lossen van (gevaarlijke) vloeibare lading.

90% van de ongevallen wordt veroorzaakt door verkeerd menselijk handelen. De gevolgen van die foutieve handelingen kunnen groot zijn. Zeker als de fouten gebeuren bij het laden en lossen van chemicaliën. Het regelmatig trainen van praktijksituaties en procedures helpt bij het voorkomen van fouten. Dat is de reden dat de STC-Group op haar locatie in Brielle een hypermodern tankerpracticum heeft gebouwd. Op deze locatie bevindt zich een volledig uitgerust opleidings- en trainingscentrum voor de Procesindustrie. Zo zijn hier onder andere een Oefenfabriek, een Oefenfabriek-simulator, een Thermal Power Plant Simulator en een Processimulator te vinden.

Forse investering
De officiële openingshandeling van het Tankerpracticum werd verricht door Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group. Tijdens zijn speech memoreerde Hietbrink aan het feit dat de STC-Group de afgelopen jaren ruim 40 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de upgrade van simulatoren en de ontwikkeling van nieuwe praktijkfaciliteiten zoals het Tankerpracticum. “Die investeringen waren noodzakelijk om er voor te zorgen dat de STC-Group ook in de toekomst het beste en meest praktijkgerichte onderwijs en goede trainingen kan bieden voor het bedrijfsleven en hun (potentiële) medewerkers”, aldus Hietbrink.

Aansluitend aan de opening konden de bezoekers deelnemen aan een aantal workshops ‘Conditiebewaking op Rotating Equipment’. Deze workshops zijn verzorgd door Emerson.

Meer… STC-Group