Student Maritiem Instituut de Ruyter wint prijsvraag ‘Schip van de toekomst’

Hoewel het spannend bleef tot de laatste stemdag welk ontwerp nu de meeste voorkeursstemmen zou krijgen, koos uiteindelijk een goede meerderheid van de stemmers op Europort voor zijn ontwerp. Ontwerp nummer 5, de Ultra Large Crude Clippers van Eric Vermeij, werd op vrijdag 11 november bekroond met de eerste prijs, een vrij te besteden geldbedrag van € 1000,-. In aanwezigheid van verschillende geïnteresseerde ondernemers overhandigde burgemeester Antoin Scholten van Zwijndrecht de prijs aan deze MAROF student van het Maritiem Instituut De Ruyter in Vlissingen.

Dank aan docent
“Mijn docent Propulsors, dhr. De Groot, deelt een beetje in de prijs”, vertelt Vermeij. “Hij raadde me aan deel te nemen aan de prijsvraag. Eigenlijk heb ik voortdurend meerdere ideeën in mijn hoofd voor het ontwerpen van duurzame schepen maar het idee gebruik te maken van zeilen heb ik nooit losgelaten. Wind is gratis energie. Ook in golven zit veel energie maar daarvan is moeilijker gebruik te maken als het gaat om voortstuwing.” Vermeij werkte met veel voldoening aan zijn inzending: “Ik vond het meteen een leuke wedstrijd en heb met veel plezier gewerkt aan mijn ontwerp.”

Uitslag
De 10 ontwerpen van de genomineerden waren van dinsdag tot en met donderdag te bewonderen bij de ingang van beurshal 8. Bezoekers werden in de gelegenheid gesteld te stemmen op de favoriet. In totaal werd er 580 keer gestemd. 117 van de stemmen waren voor ontwerp nummer 5, ontwerp nummer 8, ‘Sailing through air’ werd met 69 stemmen de nummer 2, en ontwerp nummer 2, ‘Battery Boat’, eindigde met 65 stemmen op plaats 3. Ontwerp 8 werd gemaakt door Berend Janssen, ontwerp 2 door Remco van Veen, Thomas Molendijk, Lennard Brandwijk en Quinten Boot.

Proeftuin Maritieme Innovatie
Deze studentenprijsvraag is een project van de Proeftuin Maritieme Innovatie. De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door bedrijfsleven en studenten aan elkaar te koppelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende partijen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, IN Holland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. Het projectmanagement wordt uitgevoerd door HME.

EU ondersteuning
De Proeftuin Maritieme Innovatie investeert in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer… Proeftuin Maritieme Innovatie