Succesvolle subsea installatie van IHC Waterhammer®

S-90W Waterhammer Offshore India

IHC Hydrohammer®, onderdeel van IHC Merwede, heeft met success gebruik gemaakt van zeewater – in plaats van olie – als aandrijfmechanisme voor de offshore installatie industrie. Het bedrijf heeft de IHC Waterhammer ontwikkeld en getest voor lancering op de markt.

Deze duurzame productontwikkeling minimaliseert mogelijke kans op gevaren bij een olieramp in het maritieme milieu en biedt nieuwe kansen voor diepwater heien die gunstig zal zijn voor de toekomstige groei van offshore constructies. De S-90W IHC Waterhammer is gebruikt in combinatie met de Swiber Offshore Construction.

De installatie werd gebruikt om vier funderingspalen te plaatsen op de subsea PLEM (pipeline end manifold) op ongeveer 210km voor de westkust van Mumbai, India. Nu dit met succes gebeurd is, zijn zowel de S-90W als de S-500W IHC Waterhammers klaar voor gebruik in de offshore olie- en gasindustrie.

IHC Hydrohammer Managing Director Jan Albert Westerbeek zegt, “Deze succesvolle test is een mijlpaal in de ontwikkeling van offshore heien. IHC Hydrohammer vormde een uitstekend partnership met Swiber, beide bedrijven delen een proactieve benadering van innovatie. Deze laatste ontwikkeling laat de kracht van de samenwerking zien tussen beide partijen, die in staat om het voortouw te nemen in projectontwikkeling.”

Meer… IHC Hydrohammer