Sustainable mobility onder de loep tijdens KIVI NIRIA Jaarcongres

Mensen, kennis, goederen: hoe verplaatsen wij ons in de toekomst zo duurzaam mogelijk? Wat voor kansen bieden bijvoorbeeld biobrandstof uit algen en zelfsturende auto’s? En hoe zit dat eigenlijk met de infrastructuur? Nog meer vragen en antwoorden? Kom dan naar het Jaarcongres Sustainable Mobility van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA op 6 november 2013 op de Technische Universiteit Eindhoven.

In het plenaire gedeelte komen onder andere Annemarie Jorritsma (burgemeester Almere, voorzitter Koninklijke Schuttevaer), dr. Andreas Schamel (Managing Director Ford Research Europe), drs. Chris Kuijpers (DG Ministerie van Infrastructuur en Milieu) en prof. dr. ir. Luca Bertolini, (hoogleraar Planologie UvA) aan het woord.

Naast het plenaire gedeelte zijn er meer dan veertig parallelle sessies waarbij gekeken wordt naar de mobiliteit ter land, ter zee en in de lucht. Het gaat om personenvervoer maar ook om goederenvervoer. Binnen Nederland zijn verschillende bedrijven als toeleverancier of dienstverlener actief. Met onder andere een debat over verkeersmanagement 2.0, een lezing over een simpel en robuust spoorsysteem en een voordracht over experimenten en infrastructuur voor schone auto’s staan er mooie parallelle sessies op het programma. Voor het gehele programma klik hier.