Tall Ship Spaanse Marine komt naar Sail Den Helder

Na de komst van de Russische windjammers Sedov van 117 meter en Kruzenshtern van 114,5 meter, heeft nu ook de Juan Sebastian de Elcano van de Koninklijke Spaanse Marine van 113 meter haar komst bevestigd voor Sail Den Helder van 22 tot en met 25 juni. Juan Sebastian de Elcano is het derde grootste Tall Ship ter wereld.

Juan Sebastian de Elcano was in 2013 voor het eerst in Nederland, ook tijdens Sail Den Helder. Het schip werd in 1927 in de vaart gebracht en werd gebouwd in Cadiz. Als opleidingsinstituut voor de Koninklijke Spaanse Marine is zij geen reguliere deelnemer aan Tall Ships evenementen in Europa of daarbuiten en zeer selectief in de evenementen waar zij wel verschijnt.

De Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Sebastian Elcano
Het schip is vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Sebastian Elcano, die als eerste Spanjaard rond de wereld zeilde. Met haar vier masten is zij een indrukwekkende verschijning. Ook het grote aantal opvarenden, bestaande uit ruim 300 cadetten en matrozen in opleiding in uniformen is een indrukwekkend.

Sail Den Helder en De Marinedagen
Sail Den Helder 2017 wordt georganiseerd van 22-25 juni 2017, in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marine, die gelijktijdig haar nationale Marinedagen houdt. Beide evenementen trekken veel bezoekers. De civiele en militaire schepen zijn te bezoeken en de marine geeft verschillende demonstraties.

Grootste Sail Den Helder tot nu toe
Naast de drie enorme Tall Ships, komen er nog zo’n 30 andere Tall Ships en traditionele zeilschepen naar Sail Den Helder. Deze editie van Sail Den Helder in 2017 lijkt de grootste te gaan worden die ooit in Den Helder werd gerealiseerd.