Team Brunel zoekt ervaren zeiltalenten uit Benelux

Team Brunel is op zoek naar ervaren zeiltalenten uit de Benelux. Zeilers die reeds hun sporen op zee verdienden. Begin december kondigde Team Brunel zijn deelname aan de prestigieuze Volvo Ocean Race 2014-15 (VOR) aan. Zesvoudig VOR-veteraan Bouwe Bekking staat aan het roer van de Nederlandse campagne. Gerd-Jan Poortman neemt voor de derde keer plaats op het voordek. Potentiële teamgenoten kunnen zich tot 10 januari 2014 aanmelden.

De negenkoppige bemanning staat een zware uithoudingsproef van 40.000 nautische mijlen (72.000 km) over extreme wereldzeeën te wachten. Voor Brunel is het de derde keer dat het op jacht gaat naar de felbegeerde overallbeker in de Volvo Ocean Race. Dat geldt tevens voor Bekking als schipper en voor Poortman als voordekker. Bekking: ‘Dit is bovendien de kans voor Nederlandse en Belgische zeiltalenten om op het allerhoogste niveau rond de wereld te racen.”

Om in aanmerking te komen voor een plek aan boord van de Brunel VolvoOcean 65 moeten kandidaten over de nodige ervaring beschikken. Bekking: ‘We zoeken talenten die op wereldniveau aan offshore zeilraces hebben deelgenomen, of in het kader van een olympische campagne zijn opgeleid.”

Team Brunel neemt deelname aan de volgende races als uitgangspunt. :
. Rolex Sydney to Hobart Yacht Race
. Rolex Fastnet Race
. Trans-Atlantic races
. Previous editions of the Volvo Ocean Race

Met de bekendmaking van Team Brunel staat het voorlopige aantal deelnemers aan de Volvo Ocean Race 2014-15 op vier. In de komende maanden zullen naar verwachting nog zeker drie teams hun deelname aankondigen.

Over Brunel
Brunel is een internationaal opererende dienstverlener gespecialiseerd in de flexibele inzet van kennis en capaciteit op het gebied van Engineering, IT, Finance, Legal, Marketing & Communicatie en Healthcare. Onze diensten bestaan uit detachering, projectmanagement, consultancy en co-sourcing. Sinds de oprichting in 1975 is Brunel uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming met meer dan 11.000 medewerkers, 107 kantoren in 41 landen en een omzet van 1,2 miljard euro over 2012. Brunel is genoteerd aan de Amsterdamse beurs Euronext.

Brunel’s sponsoring in de race
1997-98 BRUNELSUNERGY
2005-06 Brunel
2014-15 Team Brunel

Sailing Holland
Sailing Holland is een samenwerking van Bouwe Bekking, Gideon Messink en Gerd-Jan Poortman en heeft als doel een professioneel Nederlands team op te zetten voor deelname aan de Volvo Ocean Race 2014 – 2015

Meer…Team Brunel

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten