Tientallen banen op de tocht bij bodemonderzoeker Fugro

Bodemonderzoeker Fugro blijft kampen met moeizame marktomstandigheden op de offshore olie- en gasmarkt. Door de lage olieprijs investeren oliebedrijven steeds minder in offshoreprojecten. Daardoor staan er bij Fugro wederom tientallen banen op de tocht, zo meldt NU.nlEr zijn geen exacte aantallen genoemd. Er werken zo’n 10.000 mesnen bij Fugro wereldwijd. In de afgelopen jaren raakte honderden mensen hun baan kwijt bij Fugro.

In de eerste 6 maanden van dit jaar is de omzet met 14,5% gedaald met een verlies van 96,4 miljoen euro. Vorig jaar was het verlies 202,1 miljoen euro.

Tweede helft wordt een stuk beter
Volgens Paul van Riel, topman van Fugro zal het tweede deel van het jaar ”significant beter” zijn. Maar het is moeilijk te voorspellen wat het 4e kwartaal gaat doen, weersinvloeden zijn van invloed op de resultaten.

Betere resultaten in offshore wind sector 
Op dit moment haalt Fugro voor zo’n 40% de omzet uit andere activiteiten dan de olie-en gasmarkt. Volgens het bedrijf worden bij divisies zoals bouw en infrastructuur en de dienstverlening aan windparken op zee, wel betere resultaten geboekt.

Opleving in olie- en gasmarkt
Er is een opleving in de olie- en gasmarkt te verwachten volgens Van Riel, maar op dat kantelpunt kan Fugro niet wachten, aldus Van Riel.