Toekomst boringen Noordpool nader belicht tijdens Offshore Energy Conferentie

Rusland en Noorwegen sloten gisteren een verdrag dat de weg vrij maakt voor de zoektocht naar olie- en gasvoorkomens in de Arctische wateren. Tijdens de conferentie Opportunities in Offshore Energy op 7 oktober 2010 in Den Helder, presenteren experts hun visie op de toekomst van olie- en gaswinning in het Arctisch gebied.

Eén van de experts is Hans van Lamoen, voorheen binnen Shell International verantwoordelijk voor Rusland en momenteel voorzitter van de Project Delta Groep, een consortium van Nederlandse offshore bedrijven – waaronder Boskalis, Van Oord en Royal Haskoning – en het ministerie van Economische Zaken, dat zich richt op economische samenwerking met Rusland, met name in het Jamal.

Alain Wassink, Senior Naval Architect bij GustoMSC vertelt over de stand van zaken in Arctic engineering die nodig is voor olie- en gaswinning in het Arctisch gebied. Lucia van Geuns, plaatsvervangend directeur van het Clingendael International Energy Programme, zal precies vertellen welke reserves waar voorkomen, wat het belang daarvan is voor de energievoorziening en welke juridische en politieke disputen er spelen.

Deelnemen
Bedrijven geïnteresseerd in deelname aan de conferentiesessie over olie- en gaswinning in het Arctisch gebied kunnen zich hiervoor opgeven. Aanmelden kan ook online via www.offshore-energy2010.com. Daar is ook het complete programma en een registratieformulier te vinden.

Bron: Offshore Energy 2010, 22-09-2010;