Training Falck geaccrediteerd door Global Wind Organisation

De Global Wind Organisation (GWO) heeft Falck Safety Services in Nederland geaccrediteerd om de GWO herhalingsmodules ‘scenario based training’ te geven. Falck verzorgt scenariotrainingen voor de offshore en maritieme industrie. Zij maken hiermee een kwaliteitsslag voor de GWO herhalingstrainingen.

Het grote voordeel is dat de relevantie tussen de 5 modules goed aan bod komt. Daarnaast wordt overlap tussen de modules voorkomen, waardoor er meer tijd overblijft voor realistische scenario oefeningen en alle leerdoelen ruimschoots behaald kunnen worden. Tenslotte biedt het ruimte om bedrijfsspecifieke wensen in de scenario’s te verwerken.

De duur van de gecombineerde GWO SBT herhaling is gelijk aan de herhaling van alle GWO modules, 4 dagen en bestaat uit een combinatie van werken op hoogte, eerste hulp, brandbewustwording, manueel hanteren van lasten en overleven op zee. In overleg met de bedrijven uit de windindustrie wordt bepaald op welke onderdelen in de scenario’s extra nadruk mag komen te liggen.

Het is een lang gekoesterde wens van Falck om de GWO herhalingstrainingen in scenariovorm aan te kunnen bieden. In de afgelopen 10 jaar heeft Falck ervaren dat het nabootsen van de werkomgeving van de deelnemer in realistische scenario’s de leerdoelen nog beter bereikt worden.

De eerste training vindt plaats in de 2e week van september op het Falck Safety Services trainingscentrum in Amsterdam. Na met goed resultaat afronden van de GWO SBT herhalingstraining, ontvangen de deelnemers hun GWO certificaten in hun Winda account.