Translas presenteert nieuwe generatie werkhandschoenen

Met de nieuwe Guide CPN werkhandschoenen geen gevaar meer voor snij- en steekletsel

Handletsel tijdens het werk kosten de industrie en de samenleving jaarlijks miljoenen.

Translas uit Nieuwegein introduceert de Guide CPN werkhandschoen van het Zweedse bedrijf Skydda met een beschermingsniveau welke ver boven de Europese Normen uitsteekt, terwijl de handschoen toch zeer soepel en flexibel blijft. De Guide CPN handschoenen beschermen o.a. tegen snijden, insteken en naaldletsel.

“Voordien was een handschoen met deze beschermingseigenschappen onhandig en stug in gebruik en de bescherming liet te wensen over,” zegt Eric J. Boer, Managing Director van Translas BV, welke de nieuwe Guide CPN werkhandschoenen van de Zweedse producent en leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen Skydda in het verkooppakket heeft opgenomen. “Veel mensen kunnen hun ogen niet geloven als ze de resultaten zien. Je kunt er probleemloos glas mee kapot knijpen en ook injectienaalden gaan er niet doorheen. Deze werkhandschoenen zijn uniek in hun soort. Ze gaan qua bescherming ver voorbij de daarvoor geldende Europese normen. Daarom zijn ze qua soort en beschermingsgraad ingedeeld naar risico, beschermingsniveau of gebruiksaard. Wij durven rustig te stellen dat deze Guide CPN werkhandschoenen qua bescherming, in combinatie met hun soepelheid, momenteel de beste zijn op de wereldmarkt”, aldus Eric Boer.

Alycore metalen gaasnet
“Het hoge niveau van bescherming wordt voornamelijk bereikt door het speciale Alycore metalen gaasnet dat in de handschoen is ingenaaid en welke een enorme goede bescherming biedt zonder dat de handschoen zwaar of stug wordt. Goede bescherming mag de bewegingsvrijheid niet belemmeren. Als een handschoen niet gemakkelijk te dragen is, wordt hij door de gebruiker niet aangetrokken. Met de Guide CPN handschoenen heeft Skydda een serie werkhandschoenen ontwikkeld, die niet alleen veilig zijn, maar ook zeer soepel. Hierin is deze Zweedse firma uitstekend geslaagd,”zegt Jelmer Wolleswinkel, Sales Director van Translas.

Handletsels verleden tijd
Hij vervolgt: “Alleen al in Zweden zijn al meer dan één derde van de letsels, welke tijdens het werk ontstaan, hand gerelateerd. Werkende handen moeten dus veel beter beschermd worden. Waarom moeten mensen die in de industrie of offshore werken, of politionele of sanitaire taken hebben, handletsel riskeren, als er goede bescherming voorhanden is?

Voor elk soort werk of toepassing is er nu een geschikte en beschermende handschoen beschikbaar. Ze zijn in vele takken van de industrie en op vele werkplekken inzetbaar, maar ook in de medische sector en bij de gemeentelijke reinigingsdiensten zijn deze handschoenen uitstekend toepasbaar”.

Translas
Al meer dan 50 jaar ontwikkelt, produceert en vermarkt Translas BV Nieuwegein als zelfstandige onderneming lastoortsen en aanverwante onderdelen. Translas BV exporteert haar lastoortsen en gerelateerde producten naar meer dan 40 landen wereldwijd. Met een eigen ontwikkelingsafdeling, productie, marketing & sales, en distributiefaciliteiten is Translas trendsetter in deze branche en ook de enige producent in Nederland van innovatieve lastoortsen voor zowel handlassen alsook robotlassen.

Zij behoort met haar ruim 40 medewerkers tot de Nederlandse TTW Group BV.

Voor Translas is de uitbreiding van het leveringspakket met de Guide CPN werkhandschoenen een perfecte aanvulling op het programma. “Wij verwachten vooral in de industriële sector een belangrijke omzettoename van onze producten,” aldus Jelmer Wolleswinkel.

Meer… www.guide.eu en www.translas.com