Van der Velden Marine Systems aanwezig op Europort 2011

  • binnenland

Van der Velden® Marine Systems zal aanwezig zijn op de Europort 2011 beurs in Ahoy Rotterdam. Van 8 tot en 11 november zal de Europort beurs het maritieme centrum van de wereld zijn, als de gehele maritieme industrie bijeenkomt om te netwerken, kennis uit te wisselen en de nieuwste innovatieve producten te presenteren.

Dit jaar zal Van der Velden Marine Systems een innovatieve en milieuvriendelijke doorbraak presenteren: de Van der Velden® FLEX tunnel. Deze innovatieve inklapbare tunnel, die is ontworpen voor binnenvaart- en kustvaartschepen, biedt enorme voordelen in de uitbreiding van de capaciteit, het brandstofverbruik, snelheid en wendbaarheid.

De tunnel is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het gerenommeerde Duitse onderzoekscentrum DST (Development Centre for Ship Technology and Transport Systems).

Presentatie over de Van der Velden® FLEX tunnel
De presentatie van de Van der Velden FLEX tunnel zal worden gehouden op donderdag 10 november om 18:00 uur op de stand van Van der Velden® Marine Systems, nummer 1.405.

De presentatie zal worden gegeven door dhr. Joachim Zöllner van DST en dhr. Edwin van Buren van Van der Velden® Marine Systems. Na afloop is er een mogelijkheid om vragen te stellen, onder het genot van een drankje en een hapje. Voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn bij deze presentatie, zal deze worden herhaald op vrijdag om 12:00 uur.

Groene BARKE® roer
Naast de nieuwe Van der Velden® FLEX-tunnel, zijn er verschillende modellen van een selectie van het assortiment te zien, zoals een stuurmachine, het groene BARKE® roer, hydrospoilers, en de laatste versie van het Van der Velden® bedieningspaneel, de SP 2700.

Tevens is er een model te zien van de Van der Velden COMMANDER™ rotary vane. Dit type stuurmachine heeft een toonaangevende levensduur en is gebouwd uit verfijnde materialen die licht, maar toch buitengewoon sterk zijn. Daarbij heeft deze stuurmachine maar één beweegbaar onderdeel en is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Dit maakt de Van der Velden COMMANDER™ rotary vane een gewild type stuurmachine.

Veilig varen met Van der Velden
Tijdens Europort 2011 besteedt Van der Velden® Marine Systems extra aandacht aan haar veiligheidsinspecties. Van der Velden is IVR-gecertificeerd voor het uitvoeren van deze inspecties, die nodig zijn om problemen zoals roeruitval te voorkomen, maar ook om aan de nieuwste wettelijke eisen te voldoen.

Tijdens de beurs wordt elke dag een gratis inspectie voor een stuurmachine aan boord van een binnenvaartschip weggegeven.

Wilt u de Europort 2011 beurs en de stand van Van der Velden Marine Systems bezoeken, dan kunt u terecht op de website Van der Velden Marine Systems om een gratis pre-registratie te regelen.

 

Related news

List of related news articles