VIDEO: Offshore Windfunderingen van de toekomst

Er worden tonnen aan staal verbruikt om de constructies voor windturbines op zee te maken, op verschillende afstanden van de kust. Nu de offshore wind sector blijft groeien doen de windparken dat zelf ook. Daarnaast wordt de capaciteit steeds groter en wordt de infrastructuur steeds verder van de kust geplaatst.

Voor die toekomst zijn een aantal veranderingen wenselijk, zo stelden verschillende belanghebbenden uit de sector in de Offshore WIND Expertise Hub, afgelopen jaar tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference.

Zo focust Richard Jongen van Sif Group op standardisatie, maar waarschuwt hij dat dat niet op heel korte termijn zal lukken.


Bekijk het hele interview met Richard Jongen hier.

Eric Finé, Business Development Manager bij Smulders, sprak over het belang van logistieke integratie, maar ook over de waarde van de mensen die aan grote projecten werken.

Bekijk het hele interview met Eric Finé hier.

Het bieden van innovatieve oplossingen biedt kansen voor bedrijven als KCI om onderdeel van de toekomst van offshore wind te zijn, zo stelde Marc Groenendijk, Managing Director van KCI The Engineers.

Bekijk het hele interview met Marc Groenendijk hier.