Vliegende Waterstof Boat. Foto, TU Delft Solar Boat Team.

VIDEO: Waterstofboot van Solar Boat Team 2021 vliegt!

Met veel enthousiasme en vol goede moed begon het TU Delft Solar Boat Team aan dit spannende jaar en het is ze gelukt: de boot vliegt! Hiermee hebben zij de eerste vliegende waterstofboot ter wereld gebouwd. Het hele team is erg trots op deze prestatie en helemaal klaar voor de race in Monaco.

Vliegende Waterstof Boat. Foto, TU Delft Solar Boat Team.
View on Youtube.

En dan is het bijna zover… Het moment waar het team dit jaar hard voor heeft gewerkt: De Open Sea Class in Monaco! Komend weekend rijdt het team naar Monaco. De main hull en de side hulls worden los van elkaar vervoerd met de trailers. In Monaco zijn er verschillende race onderdelen waar het team aan mee gaat doen. De focus ligt op de endurance race, waar ze zes uur lang zullen varen. De boot die het verst vaart, die wint.

Hieronder een overzicht van de racedagen.

• Donderdag 8 juli
Om 10 uur vindt de parade plaats, een leuke start van de racedagen. Daarna kan het team nog even vrij oefenen tijdens de Sea Trials om daarna om half 3 te starten met de Manoeuvrability Challenge.

• Vrijdag 9 juli
Om 9 uur start de 16 NM Coastal Race. Om 3 uur vindt de Speed Record plaats. Dit is geen officieel raceonderdeel, maar hier kan het team wel punten mee scoren.

Zaterdag 10 juli
Dit is dé dag! Om 10 uur start de endurance race. Dit is de race waarop het hele team gefocust is en veel vertrouwen in heeft.