Visser & Smit Hanab kiest voor IFS Applications

Visser & Smit Hanab – onderdeel van bouwconcern VolkerWessels – kiest na een uitgebreid selectieproces voor IFS Applications als nieuwe ERP-omgeving. Visser & Smit Hanab implementeert de oplossing in eerste instantie bij de drie businessunits Cables Marine & Installation, Industrial & Power Projects en Transport & Driling Solutions. Deze bedrijfsonderdelen voeren activiteiten uit op het gebied van boven- en ondergrondse leiding- en kabelinfrastructuur voor energie, water en communicatie en de daaraan verbonden installaties. De activiteiten hebben een sterk projectmatig karakter.

Visser & Smit Hanab is in de afgelopen jaren gegroeid, waarbij vooral de internationale activiteiten zijn uitgebreid. Ook voert het bedrijf steeds meer EPC-projecten uit (Engineering, Procurement & Construction). Daarbij neemt de complexiteit van de projecten toe. Doordat de bestaande automatiseringsoplossing deze internationale groei en de toenemende complexiteit onvoldoende ondersteunt, startte Visser & Smit Hanab een oriëntatie op een nieuw ERP-pakket. Het bedrijf wil met een nieuwe omgeving meer uniforme werkprocessen creëren en sneller kunnen rapporteren. Hierdoor kan men de efficiency verder verhogen en sneller bijsturen.

Na een grondig selectieproces dat onder meer een proof-of-concept en verschillende referentiebezoeken omvatte, koos het bedrijf voor IFS Applications. Jan Tieleman, controller bij Visser & Smit Hanab: “IFS Applications bleek van de onderzochte oplossingen het best aan te sluiten bij het projectgestuurde karakter van onze opdrachten. Daarnaast speelden de positieve ervaringen van verschillende bestaande klanten van IFS een belangrijke rol bij de definitieve keus voor deze leverancier.”

Visser & Smit Hanab neemt de nieuwe ERP-omgeving naar verwachting op 1 januari 2012 in gebruik. “We zijn dan beter in staat om onze internationale groei te ondersteunen en de steeds complexer projecten efficiënter te beheren”, verwacht Tieleman.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij Visser & Smit Hanab als nieuwe klant mogen verwelkomen”, zegt Nico van Heuven, algemeen directeur van IFS Benelux. “Het is een type bedrijf dat precies past bij de focus die IFS Benelux heeft op projectgestuurde ondernemingen. Wij kijken ernaar uit om met deze nieuwe klant te werken aan een succesvolle implementatie.”

Bron: Visser en Smit Hanab, 26-05-2011;