Vopak verwerft een 30% belang in nieuwe industriële terminal in Gulei, China

Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) maakt vandaag bekend dat zij een ‘Equity Transfer Agreement’ heeft getekend met Xianglu Petrochemical (Zhangzhou) Co., Ltd. (Xianglu) in de provincie Fujian, China. De overeenkomst betreft de overname door Vopak van een 30% belang in Zhangzhou Gulei Haiteng Jetty Investment Management Company Limited (Haiteng).

Haiteng heeft een in 2013 in gebruik genomen industriële terminal, met 890.000 cbm aan opslagcapaciteit voor petrochemische producten. Er zijn langetermijn contracten gesloten voor deze industriële terminal om twee petrochemische fabrieken te bedienen via pijpleidingen.

In de overeenkomst is bepaald dat de terminal zal worden geëxploiteerd in overeenstemming met de veiligheids-, technische- en operationele standaards van Vopak. Voor Xianglu betekent de partnership een verdere versterking van de betrouwbaarheid en efficiency van de industriële terminal, terwijl Vopak door de partnership haar regionale positie vergroot, hetgeen aansluit bij haar groeistrategie in China.

Haiteng is gelegen op het Gulei Industrial Park, in het Zuidoosten van China, dat één van de toonaangevende natuurlijke diepzeehavens in het land is. Met steun van de centrale overheid en de provincie Fujian heeft Gulei Industrial Park ambitieuze plannen om additionele petrochemische industrie aan te trekken in de komende jaren.

De voltooiing van deze overname is afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouders en de benodigde registraties, hetgeen naar verwachting in 2014 afgerond wordt.

Meer… Vopak