Wereld Oceanen Dag: Zeebeschermers kondigen nieuwe acties aan

De Europese zeebeschermings-organisatie The Black Fish gaat op korte termijn een nieuwe boot lanceren voor directe actie op zee. De groep die eerder bekend werd door haar acties in Taiji, Japan, waarbij dolfijnen uit de kooien van jagers bevrijd werden, is van plan geweldloze maar harde actie te voeren ter bescherming van het bedreigde zeeleven.

“Onze oceanen bevinden zich in een crisis. Het is tijd voor actie om de meest schadelijke vormen van visserij te stoppen en tot betere bescherming van het bedreigde zeeleven te komen. Er is simpelweg geen andere optie, als we willen koesteren wat er nu nog in zee leeft.” aldus Wietse van der^ Werf, mede-oprichter van de organisatie.

Twee maanden geleden kondigde The Black Fish een inzamelactie aan voor een nieuwe actie-boot. “Vandaag tijdens wereldwijde World Ocean Day kunnen we bekend maken dat het benodigde geld is ontvangen. We hebben vanuit de hele wereld reacties ontvangen voor ons initiatief en met steun vanuit de steeds verder groeiende groep donateurs hopen we in de komende weken deze boot te kunnen lanceren. We kondigen nog niet aan waar we zullen optreden, maar het zal binnen Europa zijn.”

Bron: The Black Fish, 08-06-2011;