‘Wereldhavendagen 2012 één groot feest’

Deze zomer volop muziek in de Rotterdamse haven

Deze zomer is er volop muziek in de Rotterdamse haven. Dat heeft te maken met het thema van de Wereldhavendagen van 2012: ‘Er zit muziek in de haven’. De Stichting Wereldhavendagen heeft het thema op donderdagmiddag 8 maart gepresenteerd aan de partners en het bedrijfsleven met het verzoek na te denken over eventuele bijdragen. Het plan is om in de aanloop naar de Wereldhavendagen toe allerlei soorten concerten te organiseren op unieke plekken in de Rotterdamse haven. De organisatie zal ook contact zoeken met de diverse Rotterdamse muziekfestivals en – instellingen om ook gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen. Op de Wereldhavendagen zelf – 7, 8 en 9 september – zal op het water en het evenemententerrein maar ook in het centrum van de stad op diverse podia optredens plaatsvinden.

De organisatie roept muzikaal talent op zelf te komen met ideeën. Ze kunnen die in eerste instantie lanceren via e-mail [email protected] of per telefoon 010-2524949

Thema
Volgens de Stichting Wereldhavendagen ligt dit jaar het thema erg voor de hand: ‘De Wereldhavendagen wordt 35 jaar jong. Initiatiefnemer en hoofdsponsor Havenbedrijf Rotterdam bestaat in 2012 zelfs 80 jaar en het is 175 jaar geleden dat de Mariniers hun thuisbasis in Rotterdam vestigden. Drie jubilea in één jaar, dat mag gevierd worden. Het thema “Er zit muziek in de haven” past daar uitstekend bij. Natuurlijk blijft ook dit jaar de haven centraal staan tijdens de Wereldhavendagen. De geluiden van de haven klinken als muziek in de oren. De groei van de haven en de nieuwe arbeidskansen zijn de toekomstmuziek van de Rotterdamse haven. Op het gebied van innovatie mag de Rotterdamse haven zich meten met andere wereldhavens. Reden om wereldmuziek uit alle windstreken waar de schepen, bedrijven en inwoners van Rotterdam vandaan komen in het weekend van 7, 8 en 9 september eens extra onder de aandacht te brengen. Het maakt het de organisatie mogelijk om van de 35ste editie van de Wereldhavendagen één groot feest te maken. Bij feest hoort nu eenmaal muziek’.

Meer… Port of Rotterdam