Wijzigingen Raad van Commissarissen Havenbedrijf Rotterdam

Met ingang van 1 mei 2020, treedt Ingrid Thijssen terug als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam en keert Ruud Sondag terug in de Raad van Commissarissen.

Ruud Sondag en Ingrid Thijssen
Ruud Sondag en Ingrid Thijssen
Ruud Sondag en Ingrid Thijssen.

Ingrid Thijssen was sinds 1 september 2017 commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam. Haar vertrek hangt samen met haar benoeming tot voorzitter van VNO-NCW, wat niet te combineren is met een commissariaat bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Miriam Maes, voorzitter Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam, feliciteert Ingrid Thijssen van harte met haar voorzitterschap bij VNO-NCW: ‘Het is bijzonder eervol om voor deze functie gevraagd te worden. Haar professionaliteit, enthousiasme, evenals haar diepgaande kennis en ervaring, maakte haar een bijzonder waardevolle commissaris voor het Havenbedrijf Rotterdam. Wij danken Ingrid enorm voor haar bijzondere bijdrage en de open en prettige samenwerking. We wensen haar heel veel succes toe in haar nieuwe rol en hopen ook in de toekomst met haar te blijven samenwerken.’

Ruud Sondag was van 1 april 2017 tot 31 mei 2018 commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam. Zijn vertrek destijds hing samen met zijn benoeming tot CEO van Eneco om de verkoop van Eneco te begeleiden. Dit is nu afgerond. Sondag zal per 1 mei 2020 worden benoemd voor een termijn van 3 jaar.

Over Ruud Sondag

Ruud Sondag (1962) studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij heeft een brede ervaring als bestuurder en commissaris en is daarnaast betrokken bij initiatieven in de circulaire economie en energietransitie. Na diverse managementfuncties bij scheepvaartbedrijf de Koninklijke Nedlloyd Groep, maakte Sondag de overstap naar de Van Gansewinkel Groep, waar hij van 2001 tot en met 2012 CEO was. Hierdoor is hij ook vertrouwd met complexe (overheids)aspecten ten aanzien van milieu en regelgeving.

Vanaf 2012 was Ruud actief als ondernemer/investeerder. Zo was hij in 2016 oprichter van Circular One, een investeringsvehikel voor de Circulaire Economie markt en was hij eerder als grootaandeelhouder betrokken bij Scherpenzeel BV te Utrecht, specialist in vertrouwelijke vernietiging en kunststofrecycling en een voorbeeld van de circulaire economie.