Zeeland Seaports op stroom door de haven

 

Afgelopen week heeft Zeeland Seaports 2 nieuwe auto’s van het type Nissan Leaf in gebruikgenomen. Met deze elektrische auto’s wil Zeeland Seaports een bijdrage leveren aan een duurzame en milieuvriendelijke haven.

De Nissan Leaf (auto van het jaar 2011) is een volledig elektrische auto. Dat wil zeggen dat de auto geen CO2 uitstoot heeft. Daarnaast is de auto voor 90% recyclebaar. De auto’s worden op locatie bij Zeeland Seaports met groene stroom opgeladen. Hiervoor zijn speciale oplaadplaatsen bij de kantoren van Zeeland Seaports in Terneuzen en Vlissingen-Oost ingericht.

De Nissan Leaf is een praktijkvoorbeeld van het streven van Zeeland Seaports om daar waar mogelijk milieuvriendelijk te werken. Daarom is gekozen voor een opvallende, vriendelijke, niet alledaagse bestickering, in de vorm van een groene klimop die langs de auto groeit. De bladeren van de klimop verwijzen naar het duurzame karakter van de auto en de naam ervan. Leaf is namelijk Engels voor blad.

Er is voor dit type elektrische auto gekozen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en de inzetbaarheid in de dagelijkse havenpraktijk. De auto’s zullen worden gebruikt door de beheerders van de natte en droge infrastructuur. Voor hun werkzaamheden zijn regelmatig op pad in het havengebied.

De auto’s zijn geleverd door Auto Sturm in Goes. Het zijn de twee eerste Leafs die deze Zeeuwse Nissan dealer heeft afgeleverd voor Zeeuws Vlaanderen..

Meer… Zeeland Seaports