Zweeds windmolenproject voor Jan De Nul Group

Jan De Nul Group heeft de opdracht binnengehaald voor het ontwerp, de bouw en de installatie van 16 betonnen funderingen voor een windmolenpark in het Zweedse gedeelte van de Baltische Zee, in opdracht van E.ON (Zweden).

Jan De Nul Group is reeds gestart met het ontwerp van de funderingen van de 3 MW windturbines, inclusief vermoeiingsberekeningen en fysische modellering. De betonnen funderingen van ieder 1800 ton zullen vanaf maart 2012 in de haven van Zeebrugge in België worden gebouwd. Het zal 4 maanden in beslag nemen om 10.000 m³ beton te storten in de 24,5 m hoge funderingen, die in feite grote betonconstructies zijn met holle ruimtes met een grondplandoorsnede van 18 m. De funderingen zullen vanaf mei 2012 vanuit Zeebrugge op superpontons van Jan De Nul Group naar Zweden worden vervoerd. Op de projectlocatie in Zweden zal Jan De Nul een baggerschip mobiliseren om een put in de zeebodem te graven tot op de draagkrachtige ondergrond waarop een stenentapijt als fundering zal worden aangelegd met behulp van een steenstortschip. Op dit stenentapijt worden de funderingen geplaatst en geballast (verzwaard) met zand en beschermd met rotsen tegen golven die maar eens in de vijftig jaar voorkomen.

De oplevering van deze combinatie van civiele en baggerwerken uitgevoerd door Jan De Nul Group is voorzien in het najaar van 2012.

Jan De Nul Group
Mensen en schepen. Dat is de kracht achter Jan De Nul Group. Dankzij de gedreven werknemers en de hypermoderne vloot staat de groep vandaag aan de top van de internationale baggerindustrie en is de firma een van de grootste aannemersbedrijven op vlak van civiele bouwkunde en milieuwerken.

Dankzij de ondersteunende diensten rond de baggerdivisie, civiele bouwkunde en de milieudivisie, kan Jan De Nul Group de meest grootschalige projecten tot in de puntjes verzorgen. Of het nu gaat om een Palm Island in Dubai, een nieuwe haven in Australië of om de bouw van het nieuwe sluizencomplex in het Panamakanaal.

Meer… Jan de Nul Group