1800 euro boete voor dronken kapitein

Zaterdag 15 maart is in Terneuzen een 33-jarige Russische kapitein van zijn zeeschip gehaald omdat hij te veel alcohol had genuttigd. De man had een alcoholpromillage van 2,5 terwijl 0,5 het wettelijke maximum is.

Agenten van de Landelijke Eenheid kregen in de vroege ochtend van een loods de melding dat hij het vermoeden had dat de kapitein van het schip waarop hij zich bevond dronken was. Het Nederlandse schip was net met een lading kunstmest uit Gent vertrokken met als bestemming Cork in Ierland.

Vijf keer zoveel
Op verzoek de politie meerde de loods het schip af in de Autrichehaven bij Terneuzen. Daar gingen de agenten aan boord en zagen dat de kapitein bijna niet meer op zijn benen kon staan en met dubbele tong sprak. De man werd naar het politiebureau overgebracht. Daar kwam uit de ademanalyse dat het alcoholpromillage 2,5 promille bedroeg. Vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Schikkingsvoorstel
Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de kapitein een schikkingsvoorstel van 1800 euro en een vaarverbod van 14 uur. De kapitein ging akkoord met het voorstel en betaalde de boete direct. De dronken man is door zijn werkgever onmiddellijk van boord gehaald.

Meer… Politie