20 jaar lang met een helikopter naar je werk

Dat doet Maria Huijgens, ze werkt nu 20 jaar met veel plezier als stewardess voor Sodexo op een productieplatform. Ze heeft nu ruim 500 helikoptervluchten van en naar haar werkplek gemaakt. Op 19 mei maakte ze haar 525ste woon-werkverkeer vlucht in dienst van Sodexo van Airport Den Helder naar gasproductieplatform L10 A van energiebedrijf ENGIE E&P. Dat 40 kilometer ten westen van Den Helder. Een vlucht van 20 minuten.

Maria: “Aan boord van het platform werken zo’n 50 tot 60 mensen in de productie. Wij zorgen dat iedereen aan boord zich toch thuis kan voelen. Goed eten, goed ontspannen, een schone omgeving, het helpt allemaal mee aan een fijne werkomgeving die toch anders is. Mijn werk is heel gevarieerd. Van de was verzorgen, de kamers schoonhouden tot het helpen van de kok in de keuken. Ik vind vooral het teamwork een leuk aspect aan mijn werk. En de vele nationaliteiten waarmee ik samenwerk.”

De zonsopgang en zonsondergang krijg ik er gratis bij
Maria werkt in shifts van 2 weken op en 2 weken af. Aan boord werkt ze dan alle 14 dagen van 8:00 uur ’s ochtends tot 20:00 uur ’s avonds. Daarna is er even tijd om te ontspannen in de filmzaal of de gym. Maria: “In de offshore werken bijzondere mensen. Het zijn allemaal harde werkers. Ik word er blij van om daar een goede service aan te verlenen. Ook geniet ik nog steeds van de zonsopgang en de zonsondergang die je aan boord natuurlijk heel goed kunt zien. Anderen boeken daar een cruise voor. Ik krijg dat er gratis bij op mijn werkplek. Prachtig gewoon.”

Maria is werkzaam bij het onderdeel Offshore & Marine van het internationale segment Energy & Resources van Sodexo. Dit segment heeft klanten in de olie- en gasindustrie, de mijnbouw en de technische en bouwbranche, evenals in andere energiesectoren. Het bedrijf levert meer dan 100 services aan klanten, waaronder kampementontwerp, bouw en beheer, licht en technisch onderhoud, beveiliging, afvalbeheer, voeding, sport- en culturele activiteiten, wellness en motivatieprogramma’s.