Alphatron Marine binnenvaartlijn verkrijgt DNV keur voor nieuwe MFC instrumentenlijn

Als eerste fabrikant in de geschiedenis van binnenvaart navigatieproducten, heeft Alphatron Marine volledige DNV goedkeuring verkregen voor de nieuwe MFC instrumentenlijn conform de zwaarste MED eisen.

Hoewel “nog” niet verplicht voor de binnenvaart, is de MFC lijn volledig ontworpen conform de zogenaamde MED wheelmark eisen die al jaren voor zeevaartapparatuur verplicht is. Daarmee loopt Alphatron Marine voorop met de kwaliteitsborging van hun producten. Het bedrijf produceert al jaren volgens de zwaarste zeevaarteisen en ook de aanwijsinstrumenten van de reeds in omloop zijnde MF-lijn zijn conform deze eisen gekeurd.

Met de opmars van nieuwe technieken zoals de Ipad en andere tablets, lijkt de verleiding groot om deze volume producten na enige wijzigingen toe te passen voor de binnenvaart. Deze wegwerpproducten hebben veelal ongelimiteerde mogelijkheden tegen een “lage” prijsstelling. Daarnaast zijn deze producten vrij te koop op de consumenten markt. Het nadeel is dat de onderdelen al zeer snel niet meer leverbaar zijn en dat het product in de afvalbak verdwijnt.

Voor de Alphaline MFC zijn er gegarandeerd 10 jaar onderdelen verkrijgbaar. De software is dan ook door Alphatron zelf gemaakt. Een dubbele garantie voor de toekomst!

Meer…  www.alphatronmarine.com