Amsterdam en IJmuiden prominent aanwezig op Seatrade Europe 2013

Ook dit jaar is de cruisesector in Amsterdam en IJmuiden weer prominent aanwezig op de Seatrade Europe 2013 die van 24 tot en met 26 september in Hamburg wordt gehouden. Dit is de toonaangevende, tweejaarlijkse vakbeurs voor zee- en riviercruises. Op de beursvloer ontmoeten duizenden vertegenwoordigers van cruiserederijen, toeleveranciers/suppliers en bestemmingen elkaar.

De promotiestichting ACP (Amsterdam Cruise Port) heeft op de Seatrade Hamburg een eigen stand (Hal4a stand 201) met dertien deelnemers. Daarnaast houdt ACP op dinsdag 24 september, samen met VCK Logistics, Havenbedrijf Amsterdam NV, Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en Felison Terminal, een happy hour. Op deze netwerkbijeenkomst verloot men onder de aanwezigen een gezamenlijk gesponsorde diamant van Gassan Diamonds en Coster Diamonds.

Ook zal Amsterdam Cruise Port in het conferentieprogramma de provincie Noord-Holland naar voren schuiven als een aantrekkelijke regio voor riviercruises. Daarbij gaat het met name om ligplaatsen en bereikbaarheid.

Voorts presenteert ACP een nieuwe brochure over riviercruises, opgebouwd rond thema’s als Hollandse meesters, cultureel erfgoed, water en bloemen. Ook zal ACP zijn vernieuwde website lanceren met uitgebreide nautische en toeristische informatie en een activiteitenkalender. Deze website is speciaal toegespitst op rederijen en touroperators.

Sterke groei zee- en riviercruises
De zee- en riviercruises in de Amsterdamse havenregio maken de laatste jaren een sterke groei door. Zo zullen dit jaar 182 zeecruiseschepen de regio bezoeken: 141 calls in Amsterdam en 41 in IJmuiden. Volgend jaar (2014) verwacht de regio 200 aanlopen. Hiervan zullen er 149 de hoofdstad aandoen en de overige 51 IJmuiden.
Ook de riviercruise mag zich verheugen in een toenemende populariteit. Zo ontvangt Amsterdam dit jaar bijna 1500 schepen, terwijl er voor 2014 inmiddels al meer dan 1300 aanvragen binnen zijn.

Meer… Amsterdam Cruise