Amsterdamse haven heeft een LME-certificering

  • binnenland

Deze week heeft de Amsterdamse haven een LME-certificering toegekend gekregen van de London Metal Exchange (LME). Dit betekent dat Amsterdam genoteerd staat als goederenafgifte punt voor aluminium, aluminium houdend, lood, nikkel, tin en zink. De terminals en veembedrijven kunnen hierdoor hun positie in de ferro en non-ferro markt versterken.

In oktober 2017 heeft Havenbedrijf Amsterdam bij de London Metal Exchange (LME) een LME-aanvraag ingediend voor een LME-certificering. Door de komst van twee Gantry ship-to-shore kranen bij HCT in de zomer van 2017 konden zij deze aanvraag completeren en de officiële aanvraag indienen. Nu deze is verkregen gaat de certificering daadwerkelijk van kracht 90 dagen nadat het eerste veembedrijf is geaccordeerd door LME.

Deze toekenning draagt bij aan het diversificatiebeleid dat de haven voert. Amsterdam heeft wereldwijd gezien al een vooraanstaande positie in opslag en handel van soft commodities (cacao). Deze certificering is een mooie aanvulling in de opslag en handel van commodities in het algemeen, aldus Havenbedrijf Amsterdam.

Related news

List of related news articles